Revolution

Revolution-groot-gl

Na 10 jaar tot één van de meest succesvolle koivoerproducenten in Nederland te behoren, introduceert Misimar een nieuw koivoer voor de zomer:

Misimar Revolution.

Over dit zomervoer kunnen we met trots zeggen dat het absoluut het beste voer is wat we ooit samengesteld hebben. Bij het maken van dit voer zijn experts gevraagd hun fantasie de vrije loop te laten bij het samenstellen van het beste voer mogelijk. Hiervoor werden biologen en koikwekers naar hun mening en expertise gevraagd. Hierbij hoefden zij zich geen zorgen te maken over de haalbaarheid en betaalbaarheid van het voer. Uit verschillende meningen en stromingen is uiteindelijk na enkele jaren één recept samengesteld. Dit recept is vervolgens zorgvuldig getest en op kleine punten aangepast om de naam Misimar te mogen dragen. De introductie van dit nieuwe, revolutionaire voer zal niet alleen de beginnende koihobbyist , maar ook de gevorderde hobbyist en kweker doen verbazen, zoals in de testperiode gebeurde bij velen die het voer probeerden.

De kracht van dit voer wordt onderschreven door de ingrediënten, die we op kunnen delen in 3 klassen:

  • de groei versterkende ingrediënten
  • de gezondheidsbevorderende ingrediënten
  •  kleur versterkende ingrediënten

De groei versterkende ingrediënten

Het liefst garanderen wij dat elke koi die gevoerd wordt met Misimar Revolution de 100 cm grens voorbij gaat en heel oud wordt. Dit is echter niet mogelijk gezien de genetische variatie onder de karpers die er toe leidt dat de ene vis enorm wordt, terwijl de ander wat kleiner blijft. Wel kunnen we stellen dat het voeren van een kwalitatief goed voer van grote invloed is op de uiteindelijke grootte van een vis. Een hoge kwaliteit van ingrediënten maakt dat een vis bijvoorbeeld 80 cm bereikt in plaats van een lengte van 60 cm met mindere ingrediënten. Om dergelijke resultaten te kunnen behalen bevat Revolution alleen de beste groeiversterkende ingrediënten. Eiwitten en koolhydraten behoren onder anderen tot de groeiversterkende ingrediënten en zullen hier onder besproken worden.

– EiwittenRevolution-klein-gl

Een groot deel 32% van een korrel Revolution bestaat uit eiwitten. Eiwitten bestaan op hun beurt weer uit aminozuren. Een aantal van deze aminozuren zijn onmisbaar voor een koi. Deze aminozuren worden volop voor oneindig veel processen gebruikt. Groeien gaat gepaard met deze processen en geschiedt niet wanneer er een te kort is aan deze stoffen of wanneer ze moeilijk te verteren zijn. Bij de vertering van eiwitten in de darm worden deze in kleine stukjes aminozuurketens geknipt om er vervolgens lichaamseigen eiwitten mee op te bouwen. Wanneer de eiwitten in de voeding erg veel lijken op de lichaamseigen eiwitten, hoef er weinig energie geïnvesteerd te worden om ze om te vormen. Men zegt dan: ze zijn gemakkelijk te verteren. Om deze reden bevat Revolution voor het overgrote deel eiwitten uit hoogwaardig witvismeel. De karper is zelf namelijk ook een witvis.

– Koolhydraten

De groei wordt verder ondersteund door de energie leverende ingrediënten: de koolhydraten. Als koolhydraatbron bevat Revolution tarwekiemen. Deze tarwekiemen zijn beter te verteren dan gewoon tarwe en zorgen daar mee voor een groei die niet ten koste gaat van de waterkwaliteit. Verder wordt de vertering en daar mee de groei ondersteund door de rijkdom aan vitaminen, spijsverteringsenzymen, kruiden en zeewier. Hierover vindt u meer onder het kopje “ de versterkers van de gezondheid”

Gezondheidsbevorderende ingrediënten

De gezondheid van de koi is het gemakkelijkste te waarborgen wanneer  een koi geen voedingsstoffen te kort komt en wanneer de waterkwaliteit optimaal is. Revolution garandeert het eerste en assisteert bij het bereiken van het tweede. Een filter schoonmaken kunnen wij immers niet voor u doen. Zorgen voor weinig ontlasting door de hoge verteerbaarheid wel. Naast de hier boven beschreven basis voor het houden van gezonde koi , zorgen enkele ingrediënten Revolution ervoor dat de gezondheid extra versterkt wordt. Deze speciale ingrediënten zijn: spijsverteringsenzymen  , zeewier en kruiden.

– Spijsverteringsenzymen

De toegevoegde spijsverteringsenzymen in Revolution helpen om in de darmen het voedsel “ in stukjes te knippen”, zodat te vertering verbetert wordt. De hoeveelheid ontlasting wordt hierdoor minder. De toegevoegde enzymen zijn allen lichaamseigen.

– Zeewier

Speciaal zeewier wordt toegevoegd aan Revolution vanwege de veelheid aan vitaminen en onverzadigde vetzuren. Het zeewier dat gebruikt wordt in Revolution bevat daarnaast ook een grote hoeveelheid aan essentiële vetzuren. Dit zijn vetzuren die de koi zelf niet aan kan maken en daarom in kwalitatief hoogwaardige koivoeding niet mogen ontbreken.

– Kruiden

Aan Revulution zijn meer dan 20 verschillende kruiden toegevoegd om het immuunsysteem en de spijsvertering te bevorderen. Dit zijn aanzienlijk meer kruiden dan in het reguliere “zomervoer” van Misimar. Evenals de vorige kruidensamenstelling , blijft het unieke kruidenrecept van Revulution uit concurrentieoverwegingen een waar Misimar –  geheim.

 

Kleurversterkende ingrediënten

Tijdens het groeien in de zomer wordt het pigment in de pigmentcellen verdeelt over het huidoppervlak. Dit resulteert vooral bij snelle groei in een verminderde kleurintensiteit, wanneer het pigment niet voldoende aangevuld wordt. Revolution bevat natuurlijke spirulina  dat onder andere de kleurversterkende pigmenten zeaxarthine en béta-caroteen bevat. Deze stoffen worden in de pigmentcellen opgenomen door de erythroforen (rode pigmentcellen) in de huid van de koi. Hierdoor wordt de rode kleur snel versterkt. Misimar Revolution bevat de juiste concentraties aan natuurlijke pigmenten waardoor het rood optimaal van kleur is, zonder dat het wit ook maar enige verkleuring ondervindt.

 

Ingrediënten

De meeste koivoeders bevatten conserveringsmiddelen. Revolution is vrij van conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen. De versheid wordt simpelweg gewaarborgd door verse ingrediënten! Hoogwaardig vers wit vismeel, tarwekiemen,garnalenmix, zeewier, kril ( planktonkreeftjes ),whey, kruiden, mosselmeel, speciale spijsverteringsenzymen , koud geperste olie,spirulina,. Hoogwaardige  gestabiliseerde en gegarandeerde vitamines en mineralen.

 

Analyse

  • 32%       Eiwitten uitsluitend van witvis
  • 15%       Ruwe as
  • 9%         Vocht
  • 3%         Vet
  • 3,7%      Ruwe vezels